joi, 2 decembrie 2010

managementul sentimentelor


am incepu sa imi numar pasii, gandurile care isi croiau armonios si haotic, in acelasi timp, un drum in ceata amintirilor, mormanul de emotii aranjate in biblioraft cu atata grija.
am pierdut de mult notiunea prezentului; inconstient ma plimb ca un somnambul in negura timpului in cautarea acelor firimituri care m-ar ajuta sa imi gasesc drumul spre casa... sa gasesc acel drum in care viata avea un scop prestabilit, un drum de la care nu s-ar fii abatut niciodata.
am pierdut sirul zilelor in care am uitat sa traiesc in prezent; am rupt margelele ce zaceau incolacite in jurul grumazului purtand in mana o singura margea...una singura care sa ma aduca inapoi acasa.
asemenea unui monah am inceput sa inod in tacere gandurile care imi macina existenta...asemenea unui calugar inchis in chilia sa mi-am inchis portile sufletului si am refuzat sa mai aud bataile inimii in usa, acele batai sacadate chemand fiinta inecata in fantasmele trecutului..da... trecutul..uneori poate fi atat de sinuos si funebru, amintiri zavorate in remuscari..ganduri..animale neimblanzite.
pana si somnul pare ca se abate de la calea sa; e teribil..sentimentul de neputinta, de imobilitate in timp si in spatiu.
nu gasesc raspuns la o acea intrebare universala adresata vazduhului poate... caci o entitate superioara nu pare sa mai auda glasul ars de atata amaraciune, de dor si lacrimi ce au curs ca focul pe chip.
o batalie impotriva unui cancer caruia nu i-am gasit leac..o boala care ne macina radacinile, ne soarbe seva si ne putrezeste in interior; imi zic sa vanez sentimentul ca sa ma simt in siguranta dar as deveni acel om de tinichea din Vrajitorul Ozz..si atunci mai bine sa fiu sclavul propriilor mele sentimente decat o umbra convietuind alaturi de celelalte mii de umbre...
ma plimb in cercuri incercand parca cu varful piciorului infinitatea..privind...asteptand...atingerea si vindecarea
p.s:adevar dezbracat de tinutele de salon dezvalunid un adevar urat si meschin
....multumiri unui prieten pt initiativa si pt titlul subiectului

0 comentarii: